marți, 29 iunie 2010

Brno Alpe Adria

Brno

Am ajuns la brno joi dimineata dupa 14 ore de condus. ceilalti piloti romani se instalasera deja intr-o boxa, iar cativa deja intrasera pe pista pentru antrenamente.
Joi am intrat de trei ori pe pista. Am mers din a doua intrare 2.09, folosind doar anvelope Dunlop uzate.
Vineri au fost programate doar doua antrenamente, dar din cauza ploii nu am intrat deloc pe pista.
Sambata la calificari am folosit o anvelopa spate medium. In prima calificare am otinut cel mai bun timp dintre romani, dar anvelopa nu a rezistat pana la finalul primei calificari. Am facut un test in a doua calificare, montand anvelopa spate in sens invers, pentru a compensa uzura de pe partea dreapta. Din pacate anvelopa nu a rezistat,  astel nu am putut obtine un timp mai bun.
Duminica dimineata nu am intrat in warm up, pista fiind umeda dupa ploaia din cursul noptii. La cursa de superstock a inceput o ploaie marunta care in 20 minute a udat complet pista. Organizatorul ne-a oferit un atrenament suplimentar pentru  a ne acomoda cu pista uda.
Am plecat in cursa cu o grila in spatele lui Pascota. In prima tura am pierdut cateva pozitii deoarece simteam ca anvelopele nu au destula aderenta. Permanent am incercat sa merg tot mai tare. L-am vazut pe Pascota cu cateva pozitii in fata. am inceput sa depasesc, pana am ajuns in spatele lui.
In tura 5 l-am depasit pe exterior in virajul 3. Am franat mai bine si am luat exteriorul. Am depasit imediat alt pilot, urmatorul m-a incurcat putin si Pascota a revenit in fata.
Am decis sa nu mai fortez, si sa incerc o depasire in ultimul tur. Inca ploua destul de tare si nu merita sa risc.
In ultimul tur am recuperat distanta dintre mine si Pascota, l-am depasit pe ultima franare.Din pacate nu am putut tine interiorul in ulltimul viraj, pentru ca aveam viteza mai mare decat pilotul din fata mea. Am iesit de pe trasa, pe exteriorul virajului , unde era mai multa apa , motocicleta dand semne de acvaplanare nu am putut accelera.
Am ratat victoria pentru cativa metrii.


Pascota a fost si el surprins ca am putut recupera distanta dintre noi pe finalul cursei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu