marți, 19 aprilie 2011

bold'or 2011Premiera nationala, participarea unui sportiv roman la cursa de 24 ore Bold’or din Franta.
Ionut Mistode, castigator al Dunlop Romanian Superbike, campion national la clasa Superbike, a participat in component echipei serbiei la prestigioasa cursa cu care debuteaza sezonul Campionatului Mondial de Anduranta 2011 sub privirile a aprox 100000 spectatori.
Echipa a participat cu o motocicleta Suzuki GSXR 1000 pregatita special pentru clasa Stock 1000. La aceasta clasa nu sunt premise modificari la prinderea rotilor care sa permita o schimbare rapida a acestora in timpul cursei.
Cu toate ca Ionut Mistode a fost singurul pilot care nu a mai fost pe circuitul Magny Cours, la prima sesiune de calificari a obtinut cel mai bun timp din cadrul echipei, 1,48,8. Echipa s-a calificat pe pozitia 22 din 32 echipe.
In cursa dupa prima ora , pilotul sarb Dragioslav Perisic a predate stafeta pe pozitia 18, iar dupa 2 ore de la start echipa a avansat pe pozitia 15 intrand in puncte.
La a doua intrare pe ista a pilotului Sarb Nenad Stoianovic , acesta a pierdut aderenta rorii fata si a cazut intr-un viraj lent al circuitului reusind sa aduca motocicleta pe roti la boxa pentru a permite mecanicilor echipei sa remedieze defectiunile. Dupa acest incident echipa a reusit sa se mobilizeze, ionut Mistode a parcurs si sesiunea pilotuli Sarb care s-a resimtit usor dupa accident si dupa 13 ore de la startul cursei echipa a reusit sa avanseze pe pozitia 12, la mica distanta de locul 11. Toate sperantele de a termina in puncte s-au naruit cand pilotul sarb Stoianivic a venit la boxe cu 15 minute intarziere pentru ca aparuse o problema electrica la motocicleta. Abia dupa 2 ore mecanicii au reusit sa remedieze defectiunea dar un total pentru ca la intrarea pe pista a pilotului roman, acesta a fost nevoit sa revina imediat la boxe impingand motocicleta. Abia dupa alte 30 minute s-a putut reintra pe pista. Din acest moment singura dorinta a echipei a fost sat ermine cursa, pentru a putea fi clasati trebuiau parcurse 75% din numarul de tururi parcurse de prima echipa.
La ultima intrare a pilotului roman echipa se situa pe pozitia antepenultima dar inainte de iesirea programata la boxe, instalatia electrica a facut din nou probleme , printr-un ultim efor echipa a reusit sa ultimile ture necesare clasarii.
Cu toate ca obiectivul echipei era terminarea in primii 10, faptul ca nu s-a inregistrat un abandon si s-a trecut linia de finish dupa cele 24 ore de concurs este o realizare.
Pilotul roman tine sa multumeasca sponsorilor personali fara de care aceasta participare romaneasca nu avea loc: Ecoteh si Pasionservice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu